torstai 20. marraskuuta 2014

Aksaa ja muuta touhua

Kuten otsikosta voi päätellä, me ollaan lähestulkoon vain aksailtu. Oon ollut vähän laiska ton TOKOn saralla. mitä nyt Lissun kanssa käytiin yhdet möllitokot kokeilemassa ja niistäkin 2tulos. Rivi näytti tältä:

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 8 (parempi kuin hihnassa)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 ½
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (meni maahan)
Estehyppy 0 (liian monta lisäkäskyä, kun ei ylittänyt ekalla)
Kokonaisvaikutus 9

Seuraaminen oli muuten tosi kivan oloista ja näköistä, mutta käännökset ei toiminut ja perusasennot oli tosi vinoja. Jännä, kun normaalisti sillä on ihan jees perusasennot. Käännöksissä meillä on työtä, mutta noi oli kyllä huonommat kun ikinä. Tiedän että se pystyy parempaankin. Liikkeestä maahanmenossa se ennakoi perusasennon josta menetettiin sitten puoli pistettä. Luoksetulossa pomppas mun ohi ja siitä sivulle, josta siis pisteen menetys. Liikkeestä seisomisessa meni maahan, ja tää oli ihan oma moka. En vaan muista, että en sais sanoa sille samalla äänenpainolla seis käskyä kun sanon maa-käskyn. Ehkä mä joskus opin. Saatiin tosin uusia, mutta pisteitä siitä uusimisesta ei tullut. Estehyppy meni nollille, kun ei lähtenyt ekalla käskyllä, tokalla annoin kaksoiskäskyn (mene yli) ja käsiavun. Hyppyä ollaan treenattu ihan hirveen vähän, joten tyhmää edes olettaa ,että se osaisi sitä.

Tässä video jota jopa häpeän näyttää.




Sitten siihen aksailuun. Rallin kanssa käytiin 8.11. kisaamassa hyppyrata JATin kisoissa. Kisat meni aivan älyttömästi odotettua paremmin. Eihän se suorituksena ollut mikään kaunis, mutta meidän radaksi jo tosi hyvä. Valsseissa Ralli vähän valui kun en osannut oikein lähteä ennakoimaan niitä. Ja se yksi ainokainen rima tuli alas kun olin ohjauksessa myöhässä. Tuloksena siis vitonen ja aika -7,77. 

Todistusaineistoa:



Lissunkin kanssa kisattiin seuraavana päivänä eli sunnuntaina 9.11. Olin ilmoittanut sen kahdelle agiradalle ja kun meillä nyt on takkuillu ne kontaktit ihan huolella, niin olin tosi jännittynyt. Mun jännityksen huomasi sitten kyllä koiran vauhdista ja se tuntuikin tosi tahmealta. Eihän Lissu ole ikinä mikään pikakiituri ollut mutta on sillä ollut enemmän vauhtia kuin tuossa ekassa startissa. No jokatapauksessa tahmeudesta ja jännittämisestä huolimatta tehtiin nolla, oltiin kakkosia ja saatiin LUVA! Se oli siis toinen luva kakkosista ja oltais siis yhtä vaille kolmosluokkalaisia. Haluan tosin, että ne kontaktit ihan oikeasti toimii kisatilanteessa ennen kuin noustaan kolmosiin. Nyt vaan paljon treeniä alle. Ja toinen mikä pitää saada kuntoon on lähdöt. Ekassa lähdössä hiipi ihan lähelle estettä ja tokassa varasti. 
Tässä nyt kuitenkin nollarata ja se toinen HYL rata.







Käytiin myös viime perjantaina juoksemassa muutamat radat Haukkuvaaran epiksissä. Lissu ei pysynyt kontakteilla ja Ralli ei oikein tullut ohjauksiin ja kontaktit tarvitsee lisää treeniä. Ralli lomailee agilitystä joulukuun, kun mulla on niin paljon töitä ja koulujuttuja. Tammikuussa palataan sitten taas treenin pariin. 
Kuulutaan myös JATin haastajat - valmennusryhmään Rallin kanssa ja tässä olisi pikkuinen videoklippi meidän lokakuun treeneistä. Julia yritti siis opettaa mulle ennakoivaa valssia...




Ainiin, meinasi ihan unohtua! Käytiin lokakuun lopulla Piinan kanssa Seinäjoella näyttelyssä. Piina oli neljästä pennusta rotunsa kaunein kunniapalkinnon kera. 

Vasemmalta oikealle: Piinan sisko Pingu, Wuki, veli Bolt, Ira ja Piina

Piina ROP pentu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti