tiistai 17. toukokuuta 2016

Tokoa taas

Pakko nyt kirjata vähän ylös tän päivän tokotreenijuttuja.
Piinahan kävi kahdessa kokeessa viime viikolla ja kumpikin meni ihan päin mäntyä. Likka ottaa tosi paljon painetta mun jännityksestä taas, en tiiä johtuuko siitä, että kentät oli ihan täysin vieraita...haukkuvaaran kokeessa se oli kuitenkin aivan erilainen kuin nyt näillä kahdella kerralla. No etiäpäin sanoi mummo lumessa, vai miten se menikään.
Ollaan käyty nyt vaan leikkimässä vihtavuoren kaukalolla, jossa se seuraava koe olisi, en ole kyllä vielä päättäny, että vaihdanko Lissun sinne tilalle. Katotaaan nyt tää viikko ja mietitään sitten uudestaan.

No tänään kuitenkin aamusta kaukalolla tosi hyvät treenit. Piinalle vain luoksetuloa ja perusasentoa ja hirmuisesti leikkiä. Oli se vaan taas taitava ja hyvä fiilis jäi treenistä.

Wukille luoksetuloa ja otin nyt toooosi pitkiä matkoja ja väliin muutaman tosi lyhyen. Vauhti on taas kohdillaan, mutta edelleen jää vähän vinoksi eteen. Korjataan sitä sitten seuraavassa treenissä. metallinoutoa niin, että palkka tuli kun lähti laukalla takaspäin. Hirveen herkästi tiputtaa tuossa liikkeessä raville palauttaessa, kun se metsku on sen mielestä epämukava. Itselle muistiin, että kriteereistä täytyy pitää kiinni ja yhdestäkään ravipalautuksesta ei saa palkata.
Lopuksi tein ruutua, ensin ihan vaan paikan hakemista läheltä ja eri suunnista. Nää meni tosi hyvin. Sitten otettiin kunnon matkalta ja heti paikka kärsii, eli ei vielä kestä kovin pitkää juoksumatkaa, hiljaa hyvä tulee ja edetään pienin askelin. Wukille on vähän haastavia noi jutut joissa se pääsee kunnolla juoksemaan, sitten se vaan juoksis ja kiihdyttäis itseään. Noissa tilanteissa jää tuo ajattelu vähän toiselle sijalle. otin nyt naksuttimen käyttöön noissa lähijutuissa ja se tuntui kyllä auttavan. Oon todella huono naksuttimen käyttäjä, joten tää on itselle aika suurta opettelua, niinkuin koko tokokin.

Lissukin pääsi tekemään ja oli ihan intopiukeena. Tehtiin vähän noutoa ja kahdesti ensin varasti kapulalle, sit pidin valjaista kiinni ja sen jälkeen malttoi. Sit yksi luoksetulo, joka oli aivan törkeen hieno!! Ja lopuksi vielä seuraamista, jossa nyt tuppas vähän edistämään, mutta ihmekkös tuo kun oli niin innoissaan ja pitkään aikaan ei oo päässyt tekemään. Seuruuttelin sitä myös vähän oikealla puolella ja sehän toimi siellä tosi hyvin. Täytyykö sitä ruveta miettimään Lissulle rallytokouraa.


Aksahommista sen verran, että Wukin ja Piinan kanssa päästiin aluevalmennukseen kaudelle 2016 syksy - 2017 kevät. Ootan kyllä innolla, saapi nähdä mitä se pitää sisällään. Wuki on ilmoitettu kisoihin 29.5. ja kesäkuulle oon katsonut myös kisoja. Kauhea kisahinku onkin jo itsellä ollut pidemmän aikaa, mutta kun työ haittaa harrastuksia niin minkäs teet. Vähän olis toiveissa myös, että jos tuo Piina aloittais kisauransa agirodusta, mutta edetään nyt ihan rauhassa, että saadaan siitä hyvä aksakoira joka hoitaa oman tonttinsa huolella (vielä kun ohjaajakin oppis hoitamaan niin hyvä tulis).

Vepekausikin starttas ja Wuki harjoitteli veneestä hyppyä, joka osoittautuikin ihan lastenliekiksi herralle. Tiiä vaikka siinäkin joskus päästäis kisaamaan.

Loppuun vähän kuvia meidän toukokuusta :)











Tää pitäis aina m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti